•Ruimtelijk uitvoeringsplan voor Hazenpad in opmaak•Brandweer verkoopt bosbrandwagen•Bijkomende lokalen Stedelijk Academie voor Muziek, Woord en Dans•Dag van het Deeltijds Kunstonderwijs•Subsidie voor theaterstuk aan de jachthaven•...

Ruimtelijk uitvoeringsplan voor Hazenpad in opmaak
Het college stelt een studiebureau aan voor de opmaak van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Hazenpad. De straat Hazenpad en omgeving liggen volgens het gewestplan in natuurgebied. Er stonden in dit gebied echter al woningen vooraleer er van een gewestplan sprake was. Deze woningen werden door het gewestplan zonevreemd gemaakt. De eigenaars kregen beperkingen opgelegd op het vlak van verbouwingen, herbouw en nieuwbouw. Het nieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan moet, met respect voor het natuurgebied, deze eigenaars meer rechtszekerheid geven. De prijs voor de opdracht bedraagt 19.779,17 euro.
 
 
Brandweer verkoopt bosbrandwagen
De brandweer verkoopt een bosbrandwagen van het merk OM (type OM 75 P) die dateert uit 1982. Het voertuig beschikt over een zescilinder dieselmotor Fiat type 8060.02, heeft een laadvermogen van 410 kg en een maximum toegelaten massa van 7.440 kg. De wagen heeft 23.300 kilometer op de teller staan. De biedingen voor dit voertuig moeten uiterlijk op dinsdag 10 januari 2012 om 10 uur onder gesloten omslag aankomen bij de stad Herentals, financieel beheerder, administratief centrum, Augustijnenlaan 30, 2200 Herentals.
 
 
Bijkomende lokalen Stedelijk Academie voor Muziek, Woord en Dans
De Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans heeft een gebrek aan lokalen. Om de werking in stand te houden, huurt het stadsbestuur bijkomende lokalen in het Sint-Jozefinstituut. Het stadsbestuur huurt ook de spiegelzaal in het Instituut van de Voorzienigheid voor danslessen en een lokaal in het parochiecentrum van Noorderwijk voor lessen slagwerk. Fanfare De Noorderzonen stelt zijn materiaal hiervoor kosteloos ter beschikking.
 
 
Dag van het Deeltijds Kunstonderwijs
Voor het zesde schooljaar op rij neemt de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst deel aan de Dag van het Deeltijds Kunstonderwijs. Op zaterdag 11 februari 2012 zetten alle ateliers van 11 tot 18 uur de deuren open. Kinderen kunnen deelnemen aan gratis workshops en er zijn allerhande tentoonstellingen en activiteiten rond het nationale thema ‘Kleur bekennen’.
 
 
Subsidie voor theaterstuk aan de jachthaven
De vzw Het Portret wil kunsten en kunstenaars promoten in Herentals door culturele projecten te organiseren aan de jachthaven. Het eerste project is een opvoering van het klassieke theaterstuk En waar de ster bleef stille staan van Felix Timmermans. Op woensdag 28 december geeft toneelgezelschap Harlekijn een voorstelling op drie buitenlocaties, namelijk aan de tap aan de kaai, op het dek van de Dorian Gray en op de weide. De regie is in handen van Eric Grossey. Het stadsbestuur kent de vzw Het Portret een subsidie voor gemeenschapsvormende projecten van 1.500 euro toe.
 
 
Subsidies voor jeugdhuis 10R20
Op woensdag 28 december organiseert jeugdhuis 10R20 een workshop make-up voor elke dag. Tijdens deze workshop kunnen jongeren op een leuke en creatieve manier leren hoe ze de huid beter kunnen verzorgen. Het stadsbestuur kent het jeugdhuis een subsidie van 48,50 euro toe.
 
Voor de tweede voorronde van de Bandbattle krijgt 10R20 een subsidie voor culturele projecten van 250 euro. Bandbattle is een muziekwedstrijd voor aanstormend jong talent. Tijdens drie voorrondes en een finale krijgen groepen de kans om hun kunnen te tonen aan andere jongeren. Elke ronde wordt afgesloten met een optreden van een bekendere groep. De tweede voorronde vindt plaats op 4 februari 2012.
 
 
Dichterskabinet van A tot Z
De Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans nodigt u uit op het Dichterskabinet op donderdag 22 december van 18 tot 21.30 uur in kasteel Le Paige. Dichterskabinet van A tot Z bestaat uit literaire verpleegsters en doktoren die bij de bezoekers een poëtische diagnose stellen. Heeft u de Buddingh’ schudding Of last van Piet Paaltjens pokken? Het medische team verwijst u naar de juiste specialist of de passende therapie. Dankzij deze poëtische of muzikale injectie geneest u op slag van alle kwalen. De opbrengst van het kabinet gaat naar Music for Life.
 
 
Rookmelderdag in Herentals
Rook is doodsoorzaak nummer één bij brand. Tijdens de rookmelderdag op zaterdag 10 december willen het Provinciaal Veiligheidsinstituut en de brandweer van Herentals iedereen ervan overtuigen dat rookmelders levens redden. Aan de Lakenhal op de Grote Markt kunt u van 10 tot 18 uur de rookmobiel bezoeken en vragen stellen aan de brandweer van Herentals. U kunt er ook rookmelders kopen voor 19,95 euro. Dit is enkele euro’s goedkoper dan in de winkel.